onsdag, april 16, 2008

15,5: På begäran (Boogie Post Recordings/Ljud.org)

Rockig svensk jazz

Den svenske guitarist Samuel Hällkvist står i spidsen for trioen 15,5, der også består af Joel Wästberg på sax og Peter Nilsson (med i bla. Double Standards og Cennet Jönsson Quartet) på trommer. Pladen lægger hårdt ud med nummeret Timmen noll og skaber forventninger om en brutal plade. Men sådan forløber det heldigvis ikke, for de er nemlig meget bedre til det som kommer. Pladen er konstant højspændt og energisk udadvendt. De tre musikere holder sig ikke tilbage. Der er rock, groove og jazz. Ja til tider er det næsten dansabelt. Trioen fylder lydmæssigt ganske meget og det er slående at jeg kommer til at tænke på en større gruppe, nemlig kvintetten Jazzkamikaze under nummeret Solresa.
Pladen er en mættet omgang jazzrock, som nok vil appellere mest til et ungt publikum, der fik rocken ind med modermælken men som siden syntes at modermælk var for ensformigt, der findes så meget andet.
For at vi ikke skal glemme hvor vi kom fra, slutter pladen hvor den startede, med brutaljazz i nummeret Allmänna flaggdagar.
15,5: boogiepost.com/artists/15-5/

Natt Jazz
Den norske jazz festival Natt Jazz i Bergen løber i år af stablen i dagene d. 21. til 31. maj. De byder bla. på de danske navne, Little Red Suitcase, Jazzkamikaze og Radiostar. Genredefinerende folk som Jon Hassell og Gianlugi Trovesi. Store navne som Medeski, Martin & Wood, Mike Stern og Bryan Ferry. Samt en masse andre, hvor rigtigt mange fra den spændende del af norsk jazz er med.
www.nattjazz.no

Ingen kommentarer: