onsdag, april 30, 2008

Saxofonist med holdninger


"Noget kunst skal man bruge mere tid på end andet, før kunstens skønhed åbenbares, og det samme gælder for musikken som kunstart - den kan være meget mere og andet end bare underholdning.
Musikken i det offentlige rum og i medierne fremstår i dag kun som den fine, ufarlige, slebne top af et musikalsk isbjerg, hvor det, der er farligt, og det som stikker dybere i menneskene, ligger hengemt under overfladen.
Kom nu op af klichepølen - træk ud på det dybe vand - dyk ned og se, hvad der gemmer sig under overfladen."
Sådan afsluttes saxofonisten Niels Lyhne Løkkegaards kronik fra Jyllands-Posten d. 5. april i år. Nu får du muligheden for at dykke ned i Løkkegaards musik i et par timer, da han snart tager på en lille tur ud på den danske scener. D. 15. maj er han på Dexter i Odense, d. 16 maj i Vejle, d. 22. maj i Svendborg, d. 27. maj i Århus og d. 12. juni skal han som en af de første kunstnere spille i det nyrenoverede Jazzhouse.
I dagene fra d. 2. juli til 6. juli er Niels Lyhne Løkkegaard kommet i meget fint selskab. Han er på programmet til den tyske jazzfestival Jazz Baltica. Årets overskrift er ON SAX, og så præsenterer festivalen en perlerække af saxofonister: Joe Lovano, Ornette Coleman, Wayne Shorter, Greg Osby, Lee Konitz og Stefano Di Battista. Desuden kan man opleve Hank Jones (s.m. Lovano) og altså Løkkegaard sammen med den tyske gruppe Axel Schlosser Group.
Hele Løkkegaards kronik: jp.dk/meninger/kronik/article1311405.ece
Niels Lyhne Løkkegaard: www.nielsloekkegaard.dk
My Space: www.myspace.com/loekkegaard
Jazz Baltica: jazz-baltica.com

Ingen kommentarer: