onsdag, april 30, 2008

[Novox]: Out of jazz (Z Productions)

Djævelsk god fransk acidjazz

Denne plade bringer på mange måder minder fra halvfemserne frem. Acidjazz hed det dengang. Musik med elementer fra 70'er funk, jazz og soul. Der var nogle ganske få danske bands der var på banen dengang. Umiddelbart kan jeg lige komme i tanke om Ridin' Thumb (de var altså gode) og URD. Genren var megastor i England, hvor nogle af de mere poppede bands kom fra: Brand New Heavies, Freakpower etc.
Det er ved at være over 15 år siden at den genre toppede, men det franske band [Novox] insisterer på at det stadig fungerer. De har også styr på nogle af de mest basale ting der skal til for, at få det til at svinge. Det er løst spillet, en god slasket rytmeguitar og der er både fløjte og trompet i front som leadinstrumenter. Det er ikke så tungt som amerikansk funk. De blander mange jazzelementer ind i det, med plads til soli. Det bliver aldrig kedeligt da de blander lidt fra arabisk musik, reggae og meget andet ind. Pladen efterlader en lyst til at høre dem live.
Det kan godt være at jeg går rundt og tror at genren er død, men der er altså nogen som mener noget andet. De vækker nok ikke genren til nye landevindiger, men [Novox] gør det djævelsk godt.
[Novox]: novox.zproduction.org
My Space: www.myspace.com/novoxmusic

Ingen kommentarer: