torsdag, april 17, 2008

Peter Asplund Quartet: As knights concur (Prophone/Naxos)

Jazzigt svensk jazz

I 2004 udsendte den svenske trompetist Peter Asplund pladen Lochiel's warning. Den fik Orkester Journalens Gyllene Skiva og blev af Dagens Nyheters jazzkritiker, kaldt for en af de bedste svenske jazzskivor någonsin.
Så er forventningerne ligesom skruet tilpas i vejret, når Peter Asplund Quartet's plade nr. 2, As Knights Concur lander i CD-afspilleren. Musikerne er de samme og opskriften er for så vidt også den samme. Nemlig en blanding af standards og Asplund-skrevne kompositioner. Peter Asplund spiller både på flygelhorn og trompet. På den gamle klassiker Sunny af Bobby Hebb kommer Asplunds flygelhorn til sin ret. Det her er klassisk jazz af den slags, som ofte kommer til sin ret på en scene, hvor man kan følge med i sammenspillet mellem musikerne. Men det betyder dog ikke at kvartetten ikke formår at komme ud til os lyttere hjemme i stuen.
Igår skrev jeg om Double Standards nye plade Live!, og sør'me om der ikke er en musiker, som går igen, nemlig pianisten Jakob Karlzon, iøvrigt er der også en melodi der går igen: Cole Porters I love You, og hvor Cennet Jönsson i Double Standards bruger den som afsæt til en lang frit improviseret solo, bruger Peter Asplund den til Miles Davis inspireret spil i et hæsblæsende tempo, pacet frem af trommeslageren Johan Löfecrantz Ramsay. På My Funny Valentine, som Chet Baker om nogen har udødeliggjort, vælger Asplund et andet spor med et afbalanceret og lyrisk samarbejde med Karlzon på klaveret. Det er jätteskönt!
Denne plade kan anbefales elskere af velspillet klassisk jazz.
Två bonuslåtar der ikke kom med på pladen: www.peterasplundquartet.com/audio.htm
My Space: www.myspace.com.com/peterasplundquartet

Ingen kommentarer: