mandag, april 28, 2008

Brad Mehldau Trio: Live (Nonesuch/Warner)

Mehldau i topform til CJF

Pianisten Brad Mehldau har om nogen dyrket det klassiske triojazz format. Han lavede sågar en serie på 5 plader der hed The art of the trio. Siden da har han udskiftet trommeslageren Jorge Rossy med Jeff Ballard. Den aktuelle udgivelse, der er en liveoptagelse fra The Village Vanguard i New York, er den første med Ballard. Mehldau er ikke bleg for at hente sit materiale andre steder end i standardjazzen. Denne gang er ingen undtagelse, og en stor tak til Brad for det!
Han har taget to numre med fra dengang, da han selv var en ung knøs i starten af halvfemserne. Den ene er den gamle Oasis sang Wonderwall, der nok må betegnes som det største hit i den genre der hed Britpop. Den anden sang fra samme periode er Soundgardens mesterlige Black hole sun. Mehldau fjerner sig ikke fra originalerne, men kaster sig istedet ud i en dybere gående udforskning af dem. Han bruger over 23 minutter til Black hole sun, og det er ikke minut for meget. Han har bevaret den dystre stemning fra Soundgarden, men glemmer heldigvis ikke at den i bund og grund er en popmelodi.
Mehldau er ikke en standardfornægter og har inkluderet flere af dem, bla. The very thought of you og More than you know. Ud af albummets (der er 2 CD'ere) 13 numre er 5 af dem skrevet at Brad Mehldau. Et nummer som B-flat waltz får mig i godt humør med det samme, med den enkle melodilinje, der omkranses af et uptempo rytmespor.
Stilmæssigt placerer Brad Mehldau sig et sted mellem den klassiske romantiske Bill Evans skole og så en moderne nutidig tilgang, hvor man ikke bange for både at blande rock og klassisk ind i sit udtryk.
Den nye plade føjer måske ikke noget nyt til historien om Brad Mehldau, den er omvendt et suverænt godt sted at starte, hvis man skal have sin første Mehldau plade.
Bonusinfo:
Brad Mehldau spiller i Glassalen i Tivoli d. 12. juli i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.
Brad Mehldau: www.bradmehldau.com

Ingen kommentarer: