tirsdag, januar 19, 2010

Søren Dahl Jeppesen: Route one (Dog Day Music/Gateway)

Flydende, vævende og snoende
Dette er guitaristen Søren Dahl Jeppesens debutplade. Han har tidligere spillet med Pauseland og Cowboy Passion. På debutpladen er han gået sammen med den fænomenale trio med Jakob Bro på guitar, Anders AC Christensen på bas og Jakob Høyer på trommer, suppleret med den islandske saxofonist Óskar Guðjónsson. Pladen er indspillet på samme tidspunkt, som da Bro/AC/Høyer trioen var hustrio på Jazzhouse og spillede standards med Tom Harrell, Joe Lovano og Lee Konitz. Her spilles der dog udelukkende materiale af Dahl Jeppesen.

Jakob Bro's velkendte rolige flydende univers er ikke langt væk. Guitaristerne har taget hver deres kanal og Guðjónsson på saxen har placeret sig i midten. Guðjónsson har tidligere bla. spillet med Skuli Sverrisson og Mezzoforte. Hans rolige og melodiske let støvede tone passer perfekt ind i mellem de to guitarister.
Søren Dahl Jeppesen's plade Route One placerer sig meget tæt op ad Jakob Bro's plade Balladeering. Nu er det selvfølgelig ikke så underligt, da Bro også medvirker her. Hvor Bro på sin plade spiller med en af sine mentorer, Bill Frisell, har han på Dahl Jeppesens plade istedet fået mentorrollen. Óskar Guðjónsson på saxen spiller roligt og tålmodigt som Lee Konitz, men ikke med den samme skrøbelige tone.
Søren Dahl Jeppesen har tidligere i Pauseland vist sin musikalske interesse og evne, for den jazz der flyder, væver og snoer sig op, ud og ind ad hinanden. Det får han udbygget på Route One og valget af de medvirkende musikere er på den ene side oplagt, da specielt Bro er kendt for noget af det samme. Det er dog ikke et Bro-projekt, men helt og holdent Dahl Jeppesens, der med denne plade forhåbentlig får en masse fortjent opmærksomhed.
Bonusinfo:
D. 28. januar spille Søren Dahl Jeppesen i Studenterhus Århus og d. 29. januar er det i Jazzkælderen i København.
Søren Dahl Jeppesen: sorendahljeppesen.dk
My Space: www.myspace.com/dalaidahl

Ingen kommentarer: