tirsdag, januar 26, 2010

KortJazzNyt nr. 4 2010


Vinterjazzen er godt i gang i det ganske land. Det betyder at der kan høres kvalitetsjazz rigtigt mange steder.
Den fransk/norsk/danske trio You Had Me At Hello med danske Christian Skjødt ved trommerne er på tur med den legendariske hollandske musiker Ab Baars som gæst. Det sker op til den dobbelte pladeudgivelse d. 1. marts. De spiller hos Sunship i Århus d. 27. jan, Jazzklub Limbo i Ålborg d. 28. jan. og Jazz Club Loco på M/S Stubnitz d. 29. jan.
www.myspace.com/ihaveseenthefuture
Barefoot Records har indtaget Jazzkælderen i København, hvor de hver aften under vinterjazzen præsenterer et af deres bands. Morten Pedersen/Lisbeth Diers, Maria Faust, Mighty Mouse og EstherOrkester er blandt de optrædende.
www.barefoot-records.com
Det kan anbefales at gå ind på vinterjazz.dk hvis du ikke aner, hvad du skal fylde dit liv op med. Her finder du løsningen med de mange vinterjazz-koncerter der holdes i hele landet. Mikkel Ploug Trio i Vanløse, Emil de Waal og Spejderrobot i Herning, Christina Dahl Trio i Fredeiksværk, Palle Mikkelborg & Blood Sweat Drum N Bass Big Band i Århus og Swinstyrke 7 i Sønderborg er et lille udpluk af de mange koncerter.
Ses vi derude?
The Scale of Grey-The Tone of Black er titlen på Niels Lyhne Løkkegaards 3. plade i eget navn, der udkommer til marts. Med så fine folk som Christoffer Møller, Lennart Ginman, Jeppe Gram, Jeppe Kjellberg, Carsten Skov og Lisa Lindskov er der allerede på papiret lagt op til en spændende udgivelse, der skal følge op på en af de bedste danske jazzplader fra det forgangne tiår, nemlig Light Airborne.

Ingen kommentarer: