torsdag, januar 14, 2010

Indra: Indra (Gateway)

Særdeles velklædt
Når man hører denne sangerinde, som alene er i selskab med bas og saxofon bliver det så nøgent og intimt, at man næsten bliver rød i hovedet. De gemmer sig ikke bag noget, men er alle helt fremme og meget synlige. Det kunne meget let blive særdeles pinligt på en afklædt måde. Men kejserinden og hoffet er i stedet særdeles velklædte.
Det drejer sig om sangerinden Indra Rios-Moore's debutplade. Hun er i selskab med saxofonisten Benjamin Trærup og bassisten Thomas Sejthen, der suppleres på enkelte numre af Uffe Steen på guitar, Jacob Buchanan på trompet og Rani Arbo på sang og violin.
I 2006 mødte Indra saxofonisten Benjamin Trærup på Manhattan, de forelskede sig og bor i dag i Århus. Det kan vi glæde os over idag. Ikke nok med at de klæder hinanden hjemme i privaten (forhåbentlig), så klæder Trærup's støvede, skrøbelige og afdæmpede saxtone så fint Indra's personlige stemme, der både trækker på inspiration fra Sarah Vaughan og Eva Cassidy. Hun har en af den slags stemmer, som man falder for med det samme. Hun synger qua sit ophav, selvfølgeligt på et perfekt amerikansk. Der er en flot skrøbelig skønhed over stemmen, uden at man er bange for at der er noget der går i stykker. Dertil er hendes klædelige selvsikkerhed alt for stor.
Sangene på pladen er mestendels velkendt materiale, taget fra den store amerikanske sangbog. Den indledes med Cry me a river og undervejs kan man høre kendinge som I'll be seeing You, Teach me tonight og Like someone in love. Men også numre som Mil Besos og Faun Fables' Eternal er med på pladen.
Bonusinfo 1:
Indra spiller i Musikhuset i Århus d. 30. januar kl. 13.00, sammen med Uffe Steen.
Bonusinfo 2:
Indra Rios-Moore's far er bassisten Don Moore, der i 60'erne bla. spillede med Archie Shepp, John Coltrane, John Tchicai og medvirkede på Rahsaan Roland Kirk's klassiske københavnske indspilning Kirk in Copenhagen.
Indra: www.indra.dk

Ingen kommentarer: