tirsdag, januar 26, 2010

Triple Bass Fantasy: A secret sign (Kopasetic)

Bas(al) kærlighed

Det her er den svenske saxofonist Cennet Jönssons fantasi om, hvordan tre bassister og en saxofon lyder. Undervejs fra idéen opstod, hvor Jönsson skrev musikken og videreudviklede idéen, tilføjede han percussion. Tak for det, Cennet!
Det er danske Lisbeth Diers der tager sig af "slagværket". Hun er kommet i passende selskab med fire svenske mænd, hvor hendes poetiske, følsomme, lette og dynamiske percussion er den perfekte ledsager. Hun kan sige så meget og fylde en masse, med hendes percussion uden at buldre løs.

De tre bassister Mattias Hjorth, Hans Andersson og Johnny Åman spiller skiftevis rytme, groove, lead og hvad man nu ellers kan forestille sig på bassen. Det er et af den slags eksperimenter der er meget smukkere i virkeligheden end man kan forestille sig. Cennet Jönssons lyriske og enkle saxspil på skiftevis sopran og tenor klinger flot sammen med basserne.
Pladen er fyldt med numre man forelsker sig umiddelbart i. Six days er et af den slags numre, måske fordi basintroen minder så meget om Jan Johanssons velkendte Visa från Utanmyra. På andre numre som First run og Afro jive er det savannejazzen der er med til, at tænde en ild i højttalerne. Cennet Jönsson har sammen med de tre bassister og den ene pecussionist lavet en original og medrivende plade. En plade der både bringer godt humør og ro til eftertanke.
Hvis du kender Stanley Clarke, Victor Wooten og Marcus Miller's funky el-bastrio S.M.V. så kommer du nok ikke længere væk fra det, end med Cennet Jönsson's Triple Bass Fantasy.
Bonusinfo:
Triple Bass Fantasy kan høres i Jazzkælderen i København d. 2. februar
You Tube: www.youtube.com/watch?v=wgm2pqgskW0

Ingen kommentarer: