mandag, januar 04, 2010

KortJazzNyt nr. 1 2010


I 1992 spillede vibrafonisten Gary Burton sammen med Thomas Clausen, Mads Vinding og Alex Riel på Copenhagen Jazzhouse. Hele koncerten blev filmet. Nu er den dukket op på Youtube. Her er det muligt at høre 16 numre fra koncerten. Lyt til musikken fra de suveræne plader Cafe Noir og Flowers and trees i nogle meget veloplagte live-versioner.
www.youtube.com/user/SuperMusicmind
Pladeselskabet Barefoot Records reklamerer bla. for deres udgivelser ved, at lave podcasts med deres musik. Allerede nu er det muligt at sniglytte til dele af pianisten Morten Pedersens kommende udgivelse, der først udkommer til april. En udgivelse der er delt op i to dele. En med bassisten Thommy Andersson og en med percussionisten Lisbeth Diers.
barefootrecords.podbean.com

På det store amerikanske jazzsite All About Jazz har Danmark sin egen jazzambassadør. Skribenten Jakob Bækgaard, der herhjemme skriver for Geiger.dk, har inden for den seneste måned bla. skrevet artikler (på engelsk, of course) med tilhørende anmeldelser om pladeselskaberne Stunt og Your Favourite Jazz.
www.allaboutjazz.com/php/contrib.php?id=19365

Hvad har Nikolaj Steen's nye film om et oldboys fodboldhold at gøre med Niels Jørgen Steens The A-Team. En hel del åbenbart. For udover at Nikolaj Steen er søn af Niels Jørgen, så har Nikolaj spillet med The A-Team i flere omgange. Her har fundet inspiration til at flere af holdets spillere, så meget at man på spillernes navne kan se hvor inspirationen kommer fra. Holdets træner spillet af Rasmus Bjerg hedder Henrik B, Leif Sylvester hedder Svend Erik, Elith Nulle Nykjær hedder Erling og Ole Thestrup hedder Bent. Så kan du jo selv finde ud af hvem der refereres til.
dk.filmtrailer.com/cinema/newest-30/3264/Oldboys.html

På det store download-site emusic.com har de kåret årets 60 bedste udgivelser. Her skeler de ikke til genrer. Fælles for alle udgivelserne er at de udgives af uafhængige pladeselskaber -og kan downloades på Emusic.com. På listen er der nogle få jazz-udgivelser med. Bla. med Ran Blake, Roswell Rudd, Chick Corea & Hiromi og Darcy James Secret Society. Men der er også sneget sig nogle danske indslag med på listen. Som nr. 57 er det ensemblet NYNDK's The hunting of the snark, pianisten Søren Møller er det danske medlem af gruppen. Som nr. 30 er det pladeselskabet ILK's udgivelse med Han Bennink Trio, Parken hvor pianisten Simon Toldam er det danske medlem.
www.emusic.com/features/hub/best09ukeu/index.html

Sammen med Havfruen og andet godt dansk, bliver der sendt 6 danske jazzbands til Kina til Expo 2010. Nu er spørgsmålet så om vi kommer til at savne Katrine Madsen, Sinne Eeg med Rosendal.earle.templeton, Legardh/Dinesen, Koppel/Andersson/Riel, August Rosenkildes Global Units eller Bandapart ligeså meget som den lille statue.
www.jazzdanmark.dk/jazzdanmarkaktiviteter/nyheder/6-danske-jazzbands-til-expo-2010

En af den forgangne dekades allerstørste jazzbands The Bad Plus spillede på The Village Vanguard nytårsaften. Amerikanske National Public Radio var tilstede og det er nu muligt at høre koncerten via streaming fra deres side. De spillede overvejende deres egne kompositioner, men en enkelt af Ornette Coleman og en af Ligeti blev der dog plads til, samt selvfølgelig den amerikanske nytårshymne Auld lang syne.
www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=122131922&sc=nl&cc=jn-20100103

Ingen kommentarer: