fredag, januar 08, 2010

Scott Hamilton Scandinavian Five: Live at Nefertiti (Stunt) CD+DVD

Old School med overskud
Der er respektindgydende og interessant, når en mindre kendt dansk jazztrommeslager Kristian Leth hvert efterår samler et superband og tager på turné. Det er den amerikanske saxofonist Scott Hamilton der er hovednavnet, men resten af medlemmerne i bandet kunne sagtens gå ind og tage hovedrollen. De svenske medlemmer pianisten Jan Lundgren og guitaristen Ulf Wakenius har begge godt gang i en international karriere i eget navn og bassisten Jesper Bodilsen kender de danske jazzfans rigtigt godt.
Scott Hamilton har siden karrierens start været tilknyttet pladeselskabet Concord, denne gang er det dog danske Stunt Records der har fået æren af at udgive koncertoptagelsen med Scott Hamilton Scandinavian Five. Det er en optagelse fra efterårsturnéen i 2007 på Nefertiti i Göteborg. Jeg havde selv fornøjelsen af at høre kvintetten på den efterårstur. Du får også mulighed for at komme tættere på. Hele herligheden blev nemlig filmet, så der er en medfølgende DVD inkluderet, hvor numrene har en lidt anden rækkefølge?!
Materialet er velkendte sager som Move, Tenderly, Dear Old Stockholm, Bye Bye Blackbird og Blue Capers. De spilles i nogle lange versioner, hvor der er god plads til den ene solo efter den anden. Det her er old school jazz, med overskud og virtuositet. Hamilton indtager elegant hovedrollen med en tone der er personlig, men ikke uden indflydelse fra feks. Ben Webster og Lester Young. Lundgren tager igen og igen point hjem, når han behageligt og roligt spiller solo. Han er i særklasse!
Pladen er ingen revolution - tværtimod. I kraft af at kvintetten har spillet så meget i de danske (og svenske) klubber er det dejligt med denne dokumentation, hvor DVD'en er en kærkommen bonus. Mere af den slags, tak.
Bonusinfo:
Kristian Leth spiller i den kommende tid med saxofonisterne Eric Alexander og Dave O'Higgins, hvor de har tre aftener på Jazzhouse. Herefter drager de til England, men når dog at ramme både Skive og Århus inden da.
26. marts spiller Hamilton Scandinavian Five i Skørping.
My Space: www.myspace.com/mrkristianleth

Ingen kommentarer: