fredag, februar 19, 2010

Carsten Dahl Experience: Humilitas (Storyville)

Avantgarde Dahl
Altsaxofonisten Jesper Zeuthen har i over 40 år huseret i den danske jazzundergrund, som en af de helt store personlige saxofonister. Lige fra tiden sammen med Blue Sun og op til tiden sammen med New Jungle Orchestra har han stået for høj kvalitet. Avantgarde og afrikansk er to af de områder der altid har stået som pejlemærker for Zeuthen. Det bliver der ikke lavet om på, når han som medlem af Carsten Dahl Experience udfolder sig i allerfineste form.
Kvartetten med Carsten Dahl ved pianoet, Nils "Bosse" Davidsen på bas, Stefan Pasborg på trommer og førnævnte Zeuthen har eksisteret i et par år og præsenteres nu for første gang på plade. For at tage det bedste først (og hvis du er nysgerrig, så kommer der ikke noget grimt om pladen længere nede i teksten), så har Carsten Dahl atter ramt et musikalsk område hvor han har noget fornuftigt at sige. Han har tidligere bevæget sig i det eksperimenterende, senest i 2006 med den noget skitse-agtige Short Fairytales. Sammen med hans Experience er det blevet meget mere sammenhængende. Det er ellers ikke fordi der er sparet på forskellige musikalske indtryk undervejs.
Det afrikanske er iblandet indtryk fra balkan og de arabiske lande, der skaber underlaget for kvartettens eksperimenterende og chancetagende musik. De fire musikere arbejder godt med hinanden og er en af de slags kvartetter som man kun kan håbe på bliver sammen i lang tid endnu. Jeg er overbevist om at de har meget mere at fortælle.
Carsten Dahl: www.carstendahl.dk

Ingen kommentarer: