onsdag, februar 03, 2010

Benjamin Koppel/Kenny Werner: A way with words (Cowbell)

Improvisationssprøjte
Når man i 2024, i anledning af Benjamin Koppels 50 års fødselsdag kigger tilbage på hans karriere, vil man sandsynligvis konkludere at han
med alt det han har nået burde fylde 100 år istedet, .
En anden ting man vil pege på, som noget helt centralt i Koppels musikalske karriere, er samarbejdet med den amerikanske pianist Kenny Werner. Til den tid vil man konkludere at det de havde gang i, fra 2009 til 20?? var noget helt specielt og unikt. Det vi heldigvis kan konkludere allerede nu er, at du stadig kan opleve dem - og det skal du gøre.
Sidste år kom der to plader med makkerparret. Nu er der endnu en klar med dem og der dukker sandsynligvis mere op.
Den aktuelle pladeudgivelse er en koncertindspilning fra sidste sommers Copenhagen Jazz Festival, en dobbelt-cd med 16 numre skrevet af Benjamin Koppel.
Alex Riel tager sig af trommerne og Thommy Andersson bassen. Det er en plade der ret præcist - hvis det er muligt - indrammer Benajmin Koppel. Han er en af de få kunstnere herhjemme, der ret ubesværet bevæger sig mellem avantgarde, pop, bebop og alt muligt andet, der har jazzbasis. På denne plade kommer kvartetten også vidt omkring og alligevel er musikken sammenhængende og identificerbar.

Koppel og Werner er et suverænt makkerpar, der får gode sider frem i hinandens spil. De er begge virtuoser, der stiller store krav til hinanden og medspillernes evner. I kraft af overskud og spilleglæde formår de at spille afslappet, så der kan åbnes op for den kreative improvisationssprøjte. Vi er som lyttere inviteret indenfor, er med hele vejen og hægtes på ingen måde af.
Benjamin Koppel: www.benjaminkoppel.dk

Ingen kommentarer: