onsdag, februar 24, 2010

KortJazzNyt nr. 8 2010

Vinderne af Christian Scott konkurrencen er fundet. De har fået besked og modtager snart deres CD med posten.
Hold øje med en ny konkurrence i morgen!

Lige nu er det muligt at gå på Gladsaxe Bibliotek og se en udstilling om Otto Lington. Han huskes især for sin indsats som jazzpioner i Danmark, helt tilbage i 20'erne. Men også som komponist til melodi grand prix vinderen fra 1959 Uh, Jeg ville ønske jeg var dig.
Det er sønnen og saxofonisten John Lington der står bag udstillingen. D. 14. marts holder han foredrag om faderen og spiller ligeledes musik af ham. Udstillingen slutter d. 17. marts.
www.musikbibliotek.dk/32478

Den nyeste udgave af Musikbibliotek.dk's netmagasin musik.mag handler om improvisation. Så ved du nok godt at det kommer til at handle rigtigt meget om jazz. Der er artikler af bla. Lars Meiling fra JazzDanmark, trompetisten Flemming Agerskov, trommeslageren Morten Lund og en suveræn artikel om Søren Kjærgaard og Toben Ulrich af Thomas Bjørnsten Kristensen, der tidligere har været bragt i Geiger.
musikbibliotek.dk/files/Musikmagfebruar_0.pdf
Trompetisten Allan Botschinsky fylder 70 år d. 29. marts. Det fejres d. 25. marts af Paradise Jazz på Huset i København. Siden starten af 60'erne og op til 80'erne var han en af de mest markante jazzmusikere herhjemme, selvfølgelig specielt pga. arbejdet med Danmarks Radios Big Band. Men også for samarbejde med folk som Dexter Gordon, Oscar Pettiford, Stan Getz, Thad Jones, Ben Webster og ikke mindst hele den danske jazzelite.
Ved hyldestkoncerten består bandet af Palle Mikkelborg, Helen Davis, Bo Stief, Alex Riel, Ole Koch Hansen, Thomas Fryland og Jacob Fischer.
www.allanbotschinsky.com

Ingen kommentarer: