fredag, februar 19, 2010

KortJazzNyt nr. 7 2010

Christian Vuust Dynamo kan i den kommende tid opleves sammen med en række digtere. På pladen Strøm fra sidste år medvirkede digteren Peter Laugesen på tre numre. Her på bloggen blev det vendt til at det gav en i forvejen meget stærk plade et løft - hvis det var muligt.
Nu udvider Vuust digtersamarbejdet til at omfatte Jóanes Nielsen på Færøerne, Einar Már Gu∂mundsson og Peter Laugesen på Island og i Danmark og den svenske digter Jörgen Lind sammen med Laugsen i Danmark og i Sverige.
Det hele løber af stablen i dagene d. 28. februar til d. 11. marts.
Med i bandet Dynamo er Jakob Bro, Jakob Buchanan, Nicolai Munch-Hansen og Jeppe Gram. Iben West har lavet visuals til koncerterne. Du finder koncertdatoer her: christianvuust.com

Det amerikanske pladeselskab Skirl Records præsenterer ved to koncerter i Danmark nogle af deres bedste kunstnere. På Voxhall i Århus d. 25. februar og på Stubnitz i København d. 26. februar er det henholdsvis Sunship og Jazzclub Loco der er værter for en musikeksplosion af de store.
Her kan du opleve Gay Disco med saxofonisten Andrew D'angelo og TYFT med bla. trommeslageren Jim Black og guitaristen Hilmar Jensson. To forskellige bud på nutidig newyorkerjazz. Aftenen rundes af med Jakob Bro Nonet, hvor Bro er i selskab med nogle af Skirl-folkene, samt bla. Kresten Osgood, Søren KJærgaard og Jesper Zeuthen.
www.skirlrecords.com

D. 24. marts er der finale i Jazz Danmarks Ung Jazz konkurrence. Det er 10. gang at konkurrencen afholdes. En konkurrence der har været med til, at få folk som Søren Kjærgaard, Jakob Bro, Jazzkamikaze og Magnus Fra Gaarden frem i lyset. På Copenhagen JAzzhosue hvor finalen afholdes, står kampen mellem Wake Up Jacob og Lars Fiil Kvartet, der vandt i henholdsvis Helsingør og Svendborg.
Wake Up Jacob: www.myspace.com/wuj
Lars Fiil Kvartet: www.myspace.com/larsfiilkvartet

Ingen kommentarer: