onsdag, februar 03, 2010

Thorbjørn Risager: Track record (Calibrated) >> The Young Comets: It all comes back (Blackout)

Dansk topklasse-blues
Blues kan have en skrækkelig tendens til at lande i en klichéfyldt suppe - og jo ringere musikerne er, jo mere klichéfyldt bliver det. Det er desværre noget som er hørt alt for ofte fra mange danske bluesbands. Så er det selvfølgelig en ekstra stor fornøjelse at fylde ørerne med to gode danske bluesplader, der ikke lander i klichésuppen.
Thorbjørn Risagers store attraktion er stemmen. En øre-, næse- og halsspecialist udbrød sågar: "De er eddermame store", da han så Risagers stemmelæber. På Risagers femte album, der er myndigt produceret af Lars Skjærbæk, folder han endnu en gang hans soul-inspirerede blues ud. Track record er gennembearbejdet og tight. Det sidste er af største vigtighed, da han gavmildt deler ud af velplacerede blæserriffs - spillet af Kasper Wagner på sax og Peter Kehl på trompet. Han spiller selv guitar og sammen med Svein Erik Martinsen på den anden guitar danner de rammen om et fedt bluesunivers, der giver lyst til at opleve dem live. Jarno Varsted er med på gæstemundharpe.
Varsted er også aktuel med sammen med trioen The Young Comets. En over 10 år gammel trio, der er født og opvokset på den københavnske bluesklub Mojo. Sammen med Jacob Rathje på sang og guitar og Rune Kjeldsen på div. guitarer er de grundstammen i et band der dyrker den folk- og rootsinspirerede blues. Med backup fra trommer - spillet af legendariske Frank Marstokk - og bas har de lavet en afvekslende bluesplade med gode melodier og stemninger. Coverbilledet på The Young Comets' plade er iøvrigt lavet af Leif Sylvester.
Bonusinfo:
Artikel om Risager og hans svenske manager: www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2010/01/28/131118.htm
Thorbjørn Risager: risager.info
The Young Comets: myspace.com/youngcomets

Ingen kommentarer: