mandag, februar 15, 2010

Christian Scott: Yesterday you said tomorrow (Concord/Universal)

Miles kan stadig inspirere
Det er hans tredje udspil i eget navn, fjerde hvis man regner forrige års liveplade fra Newport med. Christian Scott er trompetist der, når han optræder i eget navn, spiller rimelig straight jazz. Det har dog ikke afholdt ham fra at optræde med navne som Mos Def, Jill Scott og Prince.
For en sjælden gangs skyld er der spændt et af de store marketings-apperater op foran en jazzmusiker, der spiller instrumental jazz uden diverse tilsætningsstoffer. Det er altså ikke så tit det sker for tiden og slet ikke når det drejer sig om en musiker der endnu ikke er fyldt 30 år.
Som en semi-ligegyldig ting fremhæves det i pressematerialet at pladen er indspillet i Van Gelder Studio af selveste Rudy van Gelder. Sejt nok, men det siger jo ikke noget om musikkens kvalitet. Kvaliteten er der nu ikke noget at udsætte på. Musikalsk befinder pladen sig et sted mellem Miles Davis pladerne E.S.P. og Filles de Killimanjaro, her spilles alt dog på akustiske instrumenter. Pånær guitaren, der betjenes af Matthew Stevens, der ikke er uden skyld i at pladen falder så godt ud. Hans fine jazzguitar med rocklyd er med til at give pladen karakter.
Christian Scotts debutplade, den fusions-inspirerede Rewind that fra 2006 har indtil nu stået som hans stærkeste udspil. Den nye plade ændrer på det forhold og det er specielt i kraft af en mere pågående og personlig stil.
Bonusinfo:
Han optræder på Dexter i Odense d. 24. februar, på Beta (Amager Bio) d. 25. februar og på Nefertiti i Göteborg d. 26. februar.
Christian Scott: www.christianscott.net
My Space: www.myspace.com/christianscottmusic

Ingen kommentarer: