mandag, februar 15, 2010

Emil de Waal + Spejderrobot: do. (Artiscope)

Fuldstændigt uforudsigeligt
Trommeslageren Emil de Waal hører til blandt de foretrukne herhjemme, når man skal bruge en spitzenklasse sessiontrommeslager indenfor pop og rock. Når de drejer sig om hans egne projekter er det ikke pop og rock man lige kommer til at tænke på. Eventyrlysten, ekstremt nysgerrig og fuldstændigt uforudsigeligt er tre mærkater der kan passe på hans musik. På hans seneste plade har han allieret sig med electronicamusikeren Mikael Elkjær alias Spejderrobot, der i 2008 lavede det fortræffelige album Falder baglæns ind i igår.
Spejderrobot står for 2 af pladens 7 numre. Det er de lettest tilgængelige numre, der med deres dub-inspirerede toner trækker os mod dansegulvet. Stilistisk befinder de sig ikke langt fra det univers som Mikael Simpson og Trentemøller har bevæget sig i, når de laver deres tunge og dystre dubtracks.
Emil de Waal er trommeslager, skrev jeg vist til at starte med. Okay, det er så ikke den mest præcise beskrivelse for en musiker der også programmerer, spiller vibrafon, bas og guitar, samt ikke mindst sammen med Spejderrobot føjer en masse elektroniske effekter og samples til musikken, der bevæger sig frit mellem det analoge og det digitale.
Albummet er udover at være tilgængelig som download og CD også tilgængelig på LP. LP'en er med sit cover et selvstændigt kunstværk. De er alle forskellige, lavet af de Waal og Elkjær eller trådt på af de to musikere, for at være mere præcis.
My Space: www.myspace.com/emildewaal

1 kommentar:

Anonym sagde ...

cd'en har faktisk også unika-cover i samme stil som lp'en