søndag, maj 30, 2010

Oddjob: Clint (Act)

Clint Jazzwood
Få skuespillere er omgærdet af så stor respekt, fra både drengerøvene og de filmintellektuelle som den nu 80 årige Clint Eastwood. Både som den ensomme hævner i det vilde vesten eller som den ensomme hævner i den vilde storby. Selv en fredselskende person som jeg, synes at det er helt i orden når han fylder en "punk" med bly. At Eastwoods kærlighed til jazz også er eksisterende gør jo ikke manden ringere - ja han har ligefrem en søn, Kyle Eastwood der er jazzbassist og så lavede han jo filmen Bird om Charlie Parker i 1988.
Det er vel noget af det der har været grunden til at den svenske gruppe Oddjob har kastet sig over filmmusikken fra nogle af de mange film han har medvirket i. Pladen indledes med den måske mest kendte filmmelodi nogensinde. Temaet til den Den gode, den onde og den grusomme er udstyret med noget der lyder som et grundspor til et synthpop nummer fra 1981, dog tilføjet Per ‘Ruskträsk’ Johansson på temasax og Goran Kajfes på rolig tematrompet.
Pladen fortsætter med musik fra film som Dirty Harry, Magnum Force (Dirty Harry 2), Pale Rider og Hang 'em high. Musikken er komponeret af nogle af datidens hårde soundtrackhunde; Ennio Morricone og Lalo Schifrin. Så melodimaterialet fejler intet. Oddjob har valgt at give musikken et personligt touch. Det er ikke et corny forsøg udi kitschgenren som Oddjob har lavet. Det er musikalsk kollektiv der kender hinanden godt efter, at have lavet 4 albums med eget materiale.
Clint er en spændende og afvekslende plade, der ikke er står i vejen for at afprøve elementer fra både rock, electro og mere eksperimenterende jazz i god blanding. Pladen lukkes med en kompostion af Clint Eastwood, fra filmen Grace is gone hvor musikken var det eneste han bidrog med til den film.
Oddjob: www.oddjob.cd

Ingen kommentarer: