torsdag, maj 13, 2010

Mette Juul: Coming in from the dark (Cowbell)

Nordisk inderlighed
Der er trangt på den danske vokaljazzscene for tiden, af den simple grund at der løbende kommer nye plader med danske sangerinder, der bevæger sig indenfor næsten det samme musikalske felt. Akustisk pianojazz med inspiration fra den anden side af Atlanten, hvor standards og originalmateriale er det bærende. Mette Juul er ingen undtagelse - og dog.
Det er en flok velrenommerede og erfarne musikere som hun har med på debutpladen Coming in from the dark. Det afholder hende ikke fra selv at spille akustisk guitar, overvejende af den diskrete, men hørbare slags. Alex Riel Trio med ham selv ved trommerne, Jesper Lundgaard på bas og Heine Hansen på piano er uden tvivl backing af den skarpeste slags. De kender hinanden og giver Mette Juul trygge musikalske rammer, som hun er i stand til at fylde ud.
Mette Juul har en lys, fyldig nordisk røst, fyldt med inderlighed og nærvær. Hun har ingen problemer med at indtage kendte standards som feks. Old devil moon og What is this thing called love og gøre dem til hendes egne. På Embraceable you og In the wee small hours of the morning er Palle Mikkelborg med på gæstetrompet uden effekter. Det lyder vanvittigt godt. Mikkelborg kan stadig vride en standard, specielt på In the wee small... må jeg overgive mig fuldstændigt. Juul og Mikkelborg's parløb er følsomt suverænt. Alene det nummer er grund nok til, at erhverve pladen.
Mette Juul har selv skrevet 5 af numrene på pladen og her vil jeg fremhæve den danske Valsen er min og Little devil blue, som er en lille perle.
Mette Juul: www.mette-juul.com
My Space: www.myspace.com/mettejuuljazz

Ingen kommentarer: