søndag, maj 30, 2010

Organisk, følsomt og blidt
Third Voyage: Captain Grant's Children (Time Span Records/Gateway)
De tre jazzmusikere Martin Maretti Andersen på trommer, Thomas Agergaard på sax og Torben Westergaard på el-bas har under navnet Third Voyage lavet pladen Captain Grant's Children. Det er en levende organisk plade, hvor tonerne nærmest vokser frem af hinanden. Det er et følsomt og blidt væsen, der ikke er fjernt fra Motian/Lovano/Frisell trioen - bare med mere puls.
På en rejse langs den 37. breddegrad leder Kaptajn Grant's børn efter deres far. Det er den ultrakorte version af Jules Verne's roman Kaptajn Grant's børn fra 1868, der her giver titel til pladen. På samme måde er trioen Third Voyage også i gang med en afsøgning, hvor de undervejs møder nye og ukendte verdener. Rejsen foretages med det velkendte transportmiddel - jazzen. De tre musikere tilhører en eksklusiv skare af stærke danske musikalske personligheder. De bidrager hver især med deres musikalske personlighed og når de blandes sammen kommer der noget nyt og unikt ud af det.
Pladen er optaget over fem timer på en dag og dokumenterer på fineste vis en unik trio. Torben Westergaard på en fantastisk vellydende, dynamisk bas. Martin Maretti Andersen's trommespil pulserer konstant og med den tilføjede percussion meget fyldig i lydbilledet. Thomas Agergaard er ofte rost for sin stærke personlige tone, hvilket ikke er nogen undtagelse på Captain Grant's Children.
Bonusinfo:
Trioen kan opleves sammen med Pierre Dørge på Huset i Magstræde d. 4. juli.
Third Voyage: www.thirdvoyage.dk
My Space: www.myspace.com/voyage3

Ingen kommentarer: