torsdag, maj 13, 2010

KortJazzNyt uge 19 2010 vol. 2


Erik Moseholm fylder 80 år idag. Hans betydning for dansk jazz er kæmpestor. Han har trukket tydelige spor gennem Danmarks Radio, Rytmekons og adskillige musikfaglige organisationer. Han er også med i kongerækken af danske bassister, hvor han tidsmæssigt kommer før Niels-Henning Ørsted Pedersen (en af mine venner så Moseholm spille på tekstil-messen i Herning i 1947!). Sammen med den amerikanske bassist Oscar Pettiford, der boede i Danmark i 50'erne lavede han en af de vigtigste undervisningsbøger - Jazz Bass Facing - om basspillet i jazzen.
I forrige uge sendte han for 14. gang det europæiske big band, The European Jazz Orchestra afsted på turné ud i Europa, der i aften spiller i Ljubljana i Slovenien.
Tillykke, Erik!

På Spot festivalen næste weekend har der endnu en gang, sneget sig lidt af den frække jazz ind på programmet. Allerede torsdag kan man gå ned på det gode skib Stubnitz, der ligger i Århus Havn. Her kan man høre album-aktuelle BodaBoda Duo feat. A Kid Hereafter, Johannes Gammelby/Klaus Q Hedegaard Nielsen og ikke mindst det 9 mand store orkester Cordelia. På selve Spot Festival programmet kan man høre Grammofunch, Magnus Fra Gaarden og Surf in Stereo.
www.spotfestival.dk

Ingen kommentarer: