tirsdag, maj 25, 2010

Bob Greene & Peruna Jazzmen: 1970-72 (Little Beat Records)

Historisk dansk Jelly Roll Tribute
Jelly Roll Morton er omdrejningspunktet for denne genudgivelse af en plade der udkom i 1974 i USA, med danske Peruna Jazzmen og den amerikanske pianist Bob Greene. I 1970 var den Jelly Roll Morton-inspirerede Bob Greene i København, her løb han ind i Peruna Jazzmen-medlemmet Leif Bjerborg, der fik Greene med i Peruna Jazzmen's øvelokale. Denne øvesession blev optaget og Greene var fyr og flamme. Han havde ikke forestillet sig at han skulle løbe ind i et jazzorkester, der kunne spille så tæt op ad Jelly Roll Morton's The Red Hot Peppers.
Der skulle indspilles et helt album med dem og det blev til pladen Jelly Roll Revisited, der gik hen og solgte pænt i USA. Publikum i både Danmark og USA var begejstrede over at der var nogen der kunne spille så tæt op ad Jelly Roll Morton's musik. Peruna Jazzmen fyldte 50 år i 2009 og derfor blev det besluttet at genudgive pladen suppleret med nogle flere indspilninger.
De spillede historisk jazz, der på daværende tidspunkt havde over fyrre år på bagen - det var fyrre år hvor jazzen eksploderet, havde spredt og formeret sig voldsomt i alle mulige retninger. I dag er Peruna Jazzmen sammen med Bob Greene selv gået hen og blevet jazzhistorie med fyrre år på bagen. Pladen er flot dokument over et band der på det tidspunkt ramte en niche, hvor ikke mange andre var tilstede. Mens den traditionelle jazz havde fejret sin sejrsgang siden 50'erne var Jelly Roll's stil ikke noget mange havde kopieret.
Som vanligt med Little Beat Records udgivelser er det en overdådig udstyret plade, med en tætskrevet booklet på 72 sider!
Bonusinfo:
Peruna Jazzmen er stadig aktive i dag og kan bla. høres på årets Copenhagen Jazzfestival d. 6. juli i M.G. Petersens Familiehave.
Peruna Jazzmen: www.peruna-jazzmen.dk

Ingen kommentarer: