mandag, maj 17, 2010

PP3: Blue (Village Studio)

Trio med mange sceneskift
I den kommende tid bliver der rig mulighed for at høre den amerikanske pianist Phil Parnell i Danmark. Han spiller bla. på Riverboat i Silkeborg og på Aarhus Jazz Festival. Her spiller traditionel jazz sammen med feks. Fessor.
På det andet album fra Phil Parnell 3 (PP3), hvor Torben Bjørnskov på bas og Esben Laub på trommer supplerer Parnell, bliver vi præsenteret for alt andet end traditionel jazz. Pladen indledes med Matthew Herbert nummmeret Suddenly i en flot Bugge Wesseltoft-agtig trioversion, herefter følger orgelsumperen Blue. For så at gå over i endnu et sceneskift med den skæve shuffle Scuffle. Pladen er næsten som en Gumbo, med mange forskellige, markante og gode ingredienser. Swampgaz er en groovy sag med elektroniske piv. Jouet er meget betegnende en uptempo glad leg. Bjørnskovs komposition Dreams er et roligt rum. March of May er et eksperimenterende elektroniknummer a la Herbert. Now and then er en stille ballade, hvor Parnell endnu en gang viser sine evner som komponist. På Soliloquy gæster Yannick Barman på trompet og Franco Menta på beats, to af Parnells venner fra Schweiz. Pladens sidste nummer er Monks udødelige Bye-Ya, der påfyldes lidt elektronisk flow. Laub holder en steady rytme hele vejen.
Blue er en rodet plade, hvor den fantastiske pianist Parnell sammen med de danske musikere endnu en gang viser at man ikke behøver at følge forudbestemte veje, selv om man er en jazztrio.
My Space: www.myspace.com/philparnell
Phil Parnell: philparnell.com

Ingen kommentarer: