lørdag, maj 01, 2010

Åbningsbrag på Montmartre

Så skete det endelig, Jazzhus Montmartre startede fredag aften, med en snigpremiere inden den officielle åbning lørdag. Et specielt indbudt publikum fik lov til, at opleve den første koncert i Montmartres nye inkarnation. Flere prominente jazzfolk havde fundet vej til den lille jazzklub i Store Regnegade. Musikere, mediefolk og andre gode venner af jazzen havde fået plads i det ny indstandsatte, lyse og venlige lokale. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det nye (gamle) Montmartre nok er en hel del lysere og med et noget sundere indeklima, end det man kunne møde på det gamle.

Scenen er placeret i bunden af lokalet. Det er her trommeslageren og komponisten - ikke mindst - Jeff 'Tain' Watts skal spille de næste fem dage sammen med en dansk/svensk stjernebesætning. Koncerten blev indledt med en trommesolo og det skal slås fast med det samme, 'Tain' slår virkeligt hårdt på trommerne, så meget at det ikke er nødvendigt at forstærke trommerne. De tre fyldige blæsere har ingen problemer med at spille styrkemæssigt op til 'Tain'. Han indleder selv koncerten med at fortælle at den musik har skrevet er meget kompliceret at spille, hvortil jeg så kan tilføje at det heldigvis ikke er kompliceret at lytte til den powerfyldte groovy jazz, han har skrevet. Musikerne har spillet sammen nogle få timer inden koncerten. Der er selvfølgelig nogle småfejl undervejs, men det er ikke noget musikerne lader sig mærke med. Musikken har en frisk umiddelbarhed over sig. Musikerne får flere gange undervejs bevist hvorfor det netop er dem, der deler scene med en af de største amerikanske jazztrommeslagere lige nu. Saxofonisten Tomas Franck har en uforlignelig følsom og varm klang, der indeholder så meget jazz, at han er outstanding. Bassisten Morten Ramsbøl får flere gange vist nogle fede funky sider, bla. i nummeret Katrina James. Pianisten Jacob Christoffersen kommer let til at forsvinde i det voldsomme lydbillede. Når han er i fokus, har han så til gengæld ingen problemer med at sætte sig igennem. Anders Bergcrantz er en muskuløs trompetist der er perfekt til 'Tain's musik. Undervejs i koncerten fik vi også hørt 'Tain's evner som soulsanger og de var gode. Niels Lan Doky kom på scenen i det sidste nummer hvor han afløste Christoffersen ved pianoet.


Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det på det varmeste kan anbefales at tage på Montmartre en af de kommende dage og lytte til 'Tain'. 


De to mænd bag projektet Rune Bech og Niels Lan Doky har lagt en masse penge i projektet. De ved godt at det ikke bliver på Montmartre, at de tjener penge hjem til pensionen. Til gengæld kan de være sikre på, at de får en masse gode oplevelser som de kan tænke tilbage på, når de bliver pensionister.
Jeg fik i hvert fald en af de gode oplevelser på den nye (gamle) jazzklub.
www.jazzhusmontmartre.dk

Ingen kommentarer: