tirsdag, maj 11, 2010

KortJazzNyt uge 19 2010


Der er ikke meget dansk jazz på programmet på Jazzhouse under sommerens jazzfestival. Til gengæld er der brandvarm, aktuel udenlandsk jazz på programmet. Det hotteste navn i britisk jazz lige nu, Portico Quartet åbner ballet i jazzhytten. Herefter følger en række aktuelle amerikanske navne. Sangeren og pianisten Mose Allison hører måske ikke til de unge, hans karriere begyndte allerede i midten af 50'erne. Han har lige udsendt et nyt, spændende og anmelderrost album. Den koncert lugter af kult for kenderne.
Kenderminen hos jazzlyttere med den gode smag, kan også skrues på de følgende aftener. Vijay Iyer (med det nok mest roste jazzalbum i 2009, Historicity i bagagen), FLY (supergruppen med Larry Grenadier, Mark Turner og Jeff Ballard), to aftener med Joshua Redman Double Trio, Jason Moran, Gretchen Parlato og det eneste danske bidrag Mikkelborg/Mazur/Davis/Nordsø er på årets program.
Det er uden tvivl det vildeste og mest ambitiøse festivalprogram, Jazzhouse har stillet op med i mange år. Hvilket bla. er sket i kraft af det tætte samarbejde med Copenhagen Jazzfestival.
jazz.dk/dk/copenhagen-jazz-festival/venue?venueId=18

Hele programmet til Copenhagen Jazz Festival blev i dag offentliggjort. Med 1000 koncerter på 10 dage er det et kolonormt program, der må formodes at kunne tilfredsstille de fleste der kan lide jazz - og nok også en hel del andre.
Nordeafonden kan i hvert fald godt lide jazz, de giver Copenhagen Jazz Festival 6 mio. kr. i perioden 2011-2013. Det er med til at give CJF mulighed for længere planlægning end de plejer.
jazz.dk/dk/copenhagen-jazz-festival/nyheder/nyhed?id=34

Vinderen af denne blogs konkurrence om billetter til Jazzhus Montmartre, Nikolaj Strands har på sin blog anmeldt koncerten med det glade trommemonster, Jeff 'Tain' Watts.
nikolajstrands.dk

En lang række danske jazzmusikere er idag blevet en hel del gladere. Statens Kunstfond har offentliggjort hvem der har fået tildelt et arbejdslegat i 2010. Beløbet er typisk på 30.000-50.000 kr. Blandt de heldige finder man bla. Lotte Anker, Pernille Bévort, Jakob Bro, Lisbeth Diers, TS Høeg, Søren Kjærgaard, Jonas Kappel Lund, Martin Lutz og Simon Toldam.
www.kunst.dk/musik/omtilskud/hvemharfaaettilskud/arbejdslegater2010/

Ingen kommentarer: