fredag, januar 24, 2014

Trio Unity: Current (Confun music)

Han har siden 90'erne stukket snuden frem i selskab med fine folk som Bob Rockwell, Thomas Clausen, Søren Møller og mange andre. For tre år siden debuterede han med sit første album i eget navn eller KB Project som han kaldte det. Nu er han atter aktuel med en plade. Han sætter endnu en gang ikke sit eget navn øverst men kalder det for Trio Unity. Men tag ikke fejl. Det er trommeslageren Karsten Bagge der er chefen. Han er kapelmesteren og har skrevet alle numrene.

Karsten Bagge er rundet af amerikansk jazz og specielt lyden fra 90'erne, hvor han også var i USA for at studere. I Trio Unity er han sammen med to amerikanske jazzmusikere, der har været med til at skabe lyden af jazz siden 90'erne. Specielt pianisten Kevin Hays har på talrige indspilninger vist sit store talent. Bassisten Scott Colley er ligeledes en efterspurgt mand. Det sætter også Bagges musik i et tydeligt relief, når to fremtrædende amerikanske musikere går ind i et sådant projekt. Bagges kompositioner er båret af et dynamisk flow. Det er en trommeslagerplade og her passer Hays og Colley perfekt ind. Musikkens tekstur er båret af det rytmiske billede som Bagge fremmaner. Her supplerer og udvider Hays og Colley billedet og fylder på.

Karsten Bagges Trio Unity er triojazz af den slags der passer med det samme. Er man som jeg i midten af fyrrene eller deromkring og har lyttet til en god portion nutidig triojazz (indenfor de sidste 25 år) er det ligefremt at gå til. Der er melodi, ekvilibrisme og et luftigt overskud. Det er en af den slags plader som jeg uden tvivl vil anbefale til andre voksne jazzlyttere med sans for det lækre.

Ingen kommentarer: