torsdag, oktober 27, 2011

Bigoni/Solborg/Brow: Hopscotch (ILK) - - - Kevin Brow: Dolls & Guns (Blackout)

Og på trommer: Kevin Brow!
Den canadiske trommeslager Kevin Brow der er bosat i Danmark udsendte tidligere i år et album med gruppen Koptor, der udelukkende spiller Brows musik. Da jeg anmeldte pladen  i maj måned var jeg sikker på, at den kom med på listen over årets bedste jazzalbums. Det er jeg stadig. Men jeg havde ikke forventet at der kun skulle gå et halvt år inden jeg atter skulle anmelde ikke bare en men hele to plader, hvor Brow er i centrum. Den ene er endda i eget navn mens den anden er sammen med guitaristen Mark Solborg og saxofonisten Francesco Bigoni.
Pladen i eget navn indeholder 15 duetter med en række danske og internationale musikere fra jazz og klassisk musik. Pladen indledes passende med en trommeduet sammen med Dan Weiss. Herefter følger Light years sammen med Jacob Anderskov, der er heldigvis endnu et nummer sammen med Anderskov. De to musikere kommunikerer på en betagende måde. Sissel Vera Pettersen er med sin ordløse sang og Brow's trommer ovre i et filmisk stammeunivers. Den franske guitarist Marc Ducret er både vild og utæmmet på Green pants. Tim Berne, Kasper Tranberg, Lotte Anker og Eivind Opsvik er blandt de andre medvirkende.
Jeg vil gerne fremhæve nummeret Devil's Pulpit, hvor Brow ikke er med. I stedet er det de klassiske musikere Claus Myrup på bratsch og Toke Møldrup på cello der spiller. Interessant som de transformerer Brow's energi ud via strygerinstrumenterne. På Tnf Alpha vs. Remicade er Brow sammen med guitaristen Mikkel Ploug. De to leverer næsten pladens højdepunkt. Det kan kun blive næsten. Da pianisten Jacob Sack afslutter pladen med solostykket Green tea. Enkelt, rent og smukt.
Hopscotch er en noget anden plade, hvor tre musikere sammen eksperimenterer og finder veje ind i musikken. Hopscotch er hinkeruder. Den italienske saxofonist Francesco Bigoni har boet i København siden 2009. Han er ofte i forgrunden på pladen, der indeholder tøjlesløs improjazz af den tætspillede slags. Gruppens medlemmer deles om kompositionerne.
Et CD-pladecover er sjældent en grund til at man skal eje et fysisk eksemplar. Hopscotch er en undtagelse. Det er trioens guitarist Mark Solborg der har designet det lækre cover. Han er ingen nybegynder på det felt. Prøv at besøg hans hjemmeside og se flere eksempler på flotte pladecovers, her er Hopscotch i særklasse.
solborg.dk
kevinbrow.com

Ingen kommentarer: