torsdag, oktober 13, 2011

Gunde on Garner: Live at Jazzcup (stunt)

Intet nyt under Garner-solen
Det er tredje omgang fra Henrik Gundes Gunde on Garner projekt. Den bringer os til en koncert på Jazzcup i København. Den lille hyggelige café der fungerer som koncertsted og Danmarks eneste pladebutik, hvor der kun er jazz i kasserne. Den forrige Gunde on Garner-plade var udelukkende med Bent Fabricius Bjerre kompostioner mens den første indeholdt gamle danske melodier (lige fra Gasolin til Jacob Gade) og nyere popmelodier (Elton John og Billy Joel). Nogle meget hyggelige plader skabt i skæret af pianisten Erroll Garners helt specielle spillestil. Endnu en omgang Garner stiller nogle krav, der er større end at det bliver spillet live. Henrik Gunde har endnu en gang fundet nogle klassiske popmelodier frem af typen "udødelige". Simon & Garfunkel, Abba, John Lennon og Benny Andersen er blandt de udvalgte.
Jeg savner noget mere frækhed i udvælgelsen af numre. Problemet er at Gunde ikke følger med i, hvad der sker på dagens popscene. derfor vælger han noget fra dengang han selv lyttede til tidens toner.


Det kunne have været sjovt, hvis han havde turdet at vælge popnumre fra nutidens stjerner som Rihanna, Lady Gaga eller David Guetta (okay, det sidste forslag er nok lidt for langt ude). Playlisten på Live at Jazzcup kunne fint kopieres af en suppe-steg og is musiker til et arrangement i Forsamlingshuset i Tjæreborg. Den ville være en velkommen følgesvend, mens tarteletten blev slugt.
Da han allerede en gang har lavet en plade af denne type føjer den nye plade intet nyt til historien om Gunde on Garner. Jeg synes at det er rigtigt ærgeligt, fordi jeg har stor sympati for projektet. En enkelt "frækkert" er der dog blevet plads til. Det er ikke tidens toneklang, men Niels W. Gades Udrust dig helt fra Golgata, der får den helt rette Garnering (sorry, jeg kunne ikke lade være).
gundeongarner.dk

Ingen kommentarer: