søndag, oktober 16, 2011

The Bob Nova Project: New view (Gateway)

Bossa til den popglade jazzelsker
The Bob Nova Project startede da sangeren og guitaristen Sverre Stein Nielsen og guitaristen Thomas Engelhardt gik og hyggede sig med et duo-projekt. Det var efter at deres fælles band roots/americana-rockbandet Funky Nashville (aka Grand Fiction) var stoppet. De havde lavet et dogme om at indspille 3 musiknumre i en ny musikstil, får så at skife spor og indspille 3 nye numre i en anden musikstil. De kastede sig over bossaen i anden afdeling af projektet og blev mere tændte end ventet. I løbet af kort tid havde de involveret 3 jazzmusikere og de havde fundet et spor de ville følge. Den ene af musikerne var Thomas Engelhardts far, saxofonisten Freddy Rasmussen der som jazzmusiker har været vidt omkring i jazzen. De to andre var trommeslageren Peter Bjerrum der startede sin musikalske karriere i rockbandet Inside The Whale for siden, at skifte over til den traditionelle jazz og den erfarne århusianske bassist Ole Ulvedal.
Man skal være en ualmindelig sur skid, hvis man ikke lader sig smitte af den gode stemning der hersker på pladen New view. Sverre Stein Nielsen har en dejlig "blød" stemme, der kæler for ørerne. Freddy Rasmussen tager den med ro på sax'en og spiller selvfølgelig Stan Getz-inspireret, når det nu er bossaen vi har gang i. Det er ikke et Getz-rip off, dertil er det alt for hørbart at Rasmussen også hviler i sig selv og ikke skal bevise noget. Han har en mere pågående tone og det klæder musikken.
Pladens tretten numre bevæger sig i bossaens rolige tempo. Der er taget strygere med på enkelte numre og det er fint med lidt afveksling. Jeg vil ikke tøve med at anbefale pladen til den popglade jazzelsker. Det er velspillet og hyggeligt hele vejen igennem.
thebobnovaproject.com

Ingen kommentarer: