søndag, oktober 30, 2011

Midaircondo feat. Michala Østergaard-Nielsen: Reports on the horizon (Twin Seed Recordings)

Forunderligt
Der leges med lyde. Ikke på barnets kompromisser, hvor gentagelse tit er en del af legen. Her handler det om den leg der er kendetegnet ved at være fri af udefrakommende konventioner eller regler. 
Der hersker en fri og nysgerrig stemning på svenske duo Midaircondo's tredje album. Duoen der har eksisteret siden 2003, fik i 2010 tilføjet den danske percussionist Michala Østergaard-Nielsen, der fremhæves med navns nævnelse på pladecoveret.
De laver eksperimenterende organisk electronica. 


Michala Østergaard Nielsens ukonventionelle tilgang til rollen som percussionist og trommeslager er et fint match til Lisa Nordström (stemme, basfløjte, zither og elektronik) og Lisen Rylander Löve (stemme, tenorsax, basklarinet og elektronik). Sammensmeltningen af de elektroniske og akustiske instrumenter bruges til at skabe klangflader og musikalske spændinger.
Der er en underliggende diskret puls - rytme? - der får den ellers fragmenterede musik til at hænge sammen. De tre kvinder har skabt en forunderlig plade der består af mange lag. Det er ikke rodet. De sætter musikken på spidsen, udstiller svaghederne og får dem til vendt til styrke og skønhed.
midaircondo.com

Ingen kommentarer: