fredag, oktober 28, 2011

Kira: Memories of days gone by (Stunt)

Hyldest til Billie
Billie Holiday er som sangerinde og menneske af den uafrystelige slags. Nu hun først er krøbet ind under huden forsvinder hun ikke igen. Hun er en af jazzens helt store personligheder. Man er aldrig i tvivl. Hendes let genkendelige stemme identificerer hende straks. Den danske rocksangerinde Kira Skov der slog igennem med gruppen Kira & The Kindred Spirits for snart ti år siden og siden gik solo har så nært et forhold til Billie Holiday, at hun har lavet et helt album med sange fra Billie's repertoire og enkelte selvskrevne tributes.


Hun har tidligere optrådt live med sange fra Billie's repertoire. Ligeledes medvirkede hun på kæresten Nicolai Munch-Hansens album Chronicles sidste år på et par numre, hvor især sangen My man var en stor oplevelse. Den er også med her. Det er ikke en Billie Holiday-sang men det kunne den sagtens have været. Den hudløst ærlige tekst er sammen med den skrøbelige fremstilling lige i øjet.


Kira kan synge med lige dele længsel, nærvær, tristesse, styrke og sårbarhed. Der er en gribende ægthed i Kira's måde at gå til Billie's repertoire. Vi præsenteres for God bless the child, Good morning heartache, All of me og andre godter fra Holiday-repertoiret. Saxofonisten Jakob Dinesen står i spidsen for bandet der også rummer førnævnte Nicolai Munch-Hansen, Heine Hansen på klaver, Mads Hyhne på trombone og RJ Miller på trommer.


For tyve år siden lavede Søs Fenger også en plade med Billie Holiday-sange. Hun fik stor succes med pladen, der var produceret af Niels Lan Doky. Doky og Fenger havde trådt deres musikalske barnesko i 80'erne. Det ville være dejligt, hvis Kira fik den samme opmærksomhed omkring dette projekt. Kvaliteten er tilstede.
Bonusinfo:
Kira er med som gæstevokalist, når Nicolai Munch Hansen Sextet og Steffen Brandt er på turné fra 28. november, hvor de er i Skørping. Herefter besøger de bla. Fermaten i Herning d. 2. december på den 13 koncerter lange turné.

Ingen kommentarer: