torsdag, oktober 13, 2011

Jan Johansson with Georg Riedel: In Hamburg (Act)

Nyt fra en legende
Han var kun 37 år gammel, da han døde i en trafikulykke i 1968. Inden da havde han heldigvis været så produktiv, at han efterlod en bred vifte af musik som vi siden kunne dykke ned i. Pianisten Jan Johansson har fået legendestatus i kraft af albummet Jazz på svenska - der vel er det tætteste vi i norden kommer på et album der har samme udødelige status som Miles Davis' Kind of blue.


Så når der lige pludselig dukker nye studieoptagelser op med Johansson og bassisten Georg Riedel, hvor Visa från Utanmyra og andre klassiske numre fra Jazz på Svenska  er i blandt, så er der lagt i kakkelovnen til en rigtig jazzsællert. Vi får klassikerne fra Jazz på svenska i nye indspilninger. De serveres veloplagt, foldes ud og der føjes nye  elementer til det vi kender så godt. Det er en plade, hvor der både er noget til kendinge og nye Johansson-fans.


Musikken er fra inspilninger foretaget i den tyske radiostation NDR's studier i Hamborg i perioden 1964-1968. På flere af numrene medvirker stort orkester, bla. på Georg Riedels Sommar adjö. Udover numre som man kender Jazz på Svenska er der også blevet plads til et par standards, hvor Nature boy får en flot behandling.
Har man et forhold til Jan Johansson bliver man ikke skuffet, det er på alle måder nye flotte versioner vi får af numre man kender så godt i forvejen. Nye lyttere kan også uden problemer starte her. I det hele taget er det en af den slags albums der kan være god at give i gave. Feks. til en der ikke kender jazz så godt, men gerne vil i gang.

Ingen kommentarer: