torsdag, oktober 27, 2011

Stacey Kent: Dreamer in concert (Blue Note)

Som en æske fyldt chokolade
Stacey Kent skulle have spillet en række aftener på Jazzhouse i midten af november som hun også gjorde sidste år. Koncerterne er aflyst på grund af vandskaden i Jazzhouse og er  i stedet rykket til foråret. Som et plaster på såret kan man så bruge tiden på, at lytte til det live-album der netop er kommet med hende. Kender man Stacey Kent er der intet nyt at komme efter. Men det er vel også en del af styrken og charmen hos en sangerinde som hende. Vi får 16 numre fra bagkataloget, hvor hun både synger på engelsk, fransk og portugisisk.


Stacey Kent's stemme er letgenkendelig og bevæger sig på kanten til det sødladne. Men der er ikke tale om billig lys vekao. Det er et stykke fyldt chokolade af bedste kvalitet. Da jeg er en velvoksen mand kan jeg uden problemer sagtens klare flere stykker ad gangen. Æsken med de fyldte chokolader er med de gode velkendte stykker med marcipan og nougat - og der er slet ikke avantgardestykker som dem med rosépeber, karry eller bacon.
Bossabidder som Corcovado - med husbonden Jim Tomlinson på den lækreste Getz-inspirerede sax og kendinge som It might as well be spring suppleres med mindre kendte numre. Grundstemningen er den samme på hele pladen, der fungerer fint som en opsamling Stacey Kents karriere. Nye fans kan uden problemer begynde her.
staceykent.com

Ingen kommentarer: