lørdag, februar 18, 2017

Katrine Falkenberg: I de små timer (Gateway)

Hun kommer med en erfaring fra Melodi Grand Prix, musicals og stemmer til tegnefilm. Det gør hende ikke til jazzsangerinde. Til gengæld har hun godt fat i det sungne danske sprog på pladen I de små timer. 

41 årige Katrine Falkenberg har sammen med pianisten Stuart Goodstein arbejdet på pladen i fem år. Den peger i flere retninger. Vi er dog i de intime jazzballaders verden på hele pladen. Hun akkompagneres af erfarne jazzrotter som Per Gade på guitar, Søren Frost på trommer og Peter Hansen på bas. Desuden kigger mundharpestjernen Mathias “special guest” Heise forbi på nogle numre. Det fungerer fint.

Jeg kan bedst lide hendes danske fortolkninger af standards. Someone to watch over me er blevet til en smuk Jeg passer på dig, Tenderly er blevet til Så blidt og så videre. Hun nævner selv Monica Zetterlunds legendariske samarbejde med Bill Evans som et forbillede. Hun har endda medtaget Waltz for Debby. Desværre er den på engelsk. Charmen ved Zetterlunds svenske fortolkning Monica’s Vals var netop sproget. 

Falkenberg synger fem standards på originalsproget. Jeg havde foretrukket et helt dansk album, ligesom Bjørn Tidmands album Gyldne Evergreens fra 1978, hvor han sang 14 jazzstandards i dansk oversættelse. (ja, jeg ved godt at det lyder lidt bizart, at blande Tidmand ind i det her. Men han er også en god sanger, der heller ikke har hjemme i jazzen)

Katrinefalkenberg.dk

Ingen kommentarer: