søndag, september 05, 2010

Signe Bisgaard Trio: Insula (Gateway)

Afvekslende og idérigt

Pianisten Signe Bisgaard, der er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium er et nyt bekendtskab for mig. Hun har at valgt at bruge det klassiske trioformat, til at omsætte sin musik. Trommeslageren Søren Mehlsen er mest kendt fra den eksperimenterende freejazz-scene, mens bassisten Klaus Nørgaard bla. slår sine folder i Pauseland. De er begge fine valg til Bisgaards musik. Mehlsens let skramlende facon med meget spil på bækkenerne, er ikke voldsom eller dominerende. Trommerne placerer sig elegant under Bisgaards spil og dør aldrig ud i ensartethed. Det opleves boblende og levende. Klaus Nørgaard er ligeledes meget afvekslende i sit spil, der diskret ligger under Bisgaaard fyldige spil. Det er ikke voldsomt, der sker noget hele tiden. Idéerne står hele tiden på spring og bliver omsat.
Lyden på pladen er en ekstra dimension. Produceren Anton Johannes Hejls nærværende lyd, der medinddrager lyden af rummet, hvor musikerne var under indspilningen. Meget passende til Signe Bisgaards organiske musik.
Signe Bisgaard har ladet sig inspirere af både den klassiske musik og den nordiske jazz. En flot debutplade, der er værd at bruge sin tid på.
My Space: www.myspace.com/signebisgaarddk
Signe Bisgaard: www.signebisgaard.dk

Ingen kommentarer: