søndag, september 05, 2010

Uffe Steen: Twangz (Longlife/Pladekisten)

Blandede guitar bolscher
Uffe Steen er som guitarist kendt for ubesværet at bevæge sig mellem jazz og blues. Hans tekniske og musikalske integritet er herhjemme uden sidestykke. Han er heldigvis ikke fedtet med at dele ud af sine evner, både som underviser på det Jyske Musikkonservatorium og som musiker på koncertscenerne. En gang imellem dukker der også en plade op med Uffe Steens navn som det, der står øverst.
Han har lavet to trioplader sammen med Lennart Ginman og Adam Nussbaum på henholdsvis bas og trommer, den seneste kom for 6 år siden. Siden dengang har han fået gang i en ny trio med Thomas Sejthen på bas og Jesper Bo Knudsen på trommer. Begge to er etablerede musikere i Århus, med Sejthen som den unge fremadstormende mand.
Med titlen Twangz leder Uffe Steen lytteren på sporet af hvad der i vente. En åben convertible, solbriller på, håret blafrer i vinden og du kører ned ad highway one i Californien. Ikke så meget jazz, mere instrumentalrock med fokus på guitarlækkerier. Pladens indledende titelnummer er et godt eksempel herpå. Dog kommer der en jazzfyldt akustisk bassolo midt i nummeret fra Sejthen, der ligesom for at pisse territoriet af, får signaleret at det er jazzen der fundamentet for trioen.
Herefter følger en mørkeblå blues Fooled med rå guitar og en halvaggressiv bas. Så tager mere countryinspirerede toner over på Junction river. Sangeren James Loveless kigger forbi på Walking catfish creek og er med til, at skabe ren John Lee Hooker-stemning.
Det er en meget blandet plade Uffe Steen har lavet. Han har plukket frit fra de forskellige stilart-hylder. Sammen med Knudsen og Sejthen indfanges og skabes en egen lyd og stemning på trods af de velkendte inspirationer. Denne plade kan anbefales til alle, der sidder og fedter med guitaren derhjemme. Enten som pladen der endegyldigt tager modet fra den håbefulde eller forhåbentlig inspirerer til, at øve sig endnu mere. For alle andre er det en plade med velspillet guitar og råswingende bas og trommer.
Uffe Steen: uffe-steen.dk

Ingen kommentarer: