tirsdag, september 28, 2010

KortJazzNyt Uge 39 2010

I Ringkøbing var der i søndags premiere på jazzteaterstykket Forvandling på Teatret OM. De tre musikere Lars Greve på sax, Haakon Berre på trommer og Adam Pultz Melbye på bas opfører en fortællling om verdens tilblivelse ud af kaos og elementernes adskillelse, der forvandler og former Jorden. Teksten kommer fra Ovids Metamorfoser.
Du kan stadig nå at se stykket. Se mere på: www.teatretom.dk

D. 8. november udkommer bogen Montmartre i Nørregade - mig og Mont'en på forlaget Peoples' Press. Det er bookeren Niels Christensens personlige beretning om spillestedet i Nørregade 41. Han var ansat hos Jazz-Kay fra 1976-1989 og var om nogen med til at sætte spillestedet på landkortet. Ligefra den første aften med Charles Mingus og i tiden frem.

Oktober måned bliver hot for jazzpublikummets pengepung. Der er et kæmpe udvalg af koncerter, med nogle af den internationale jazzscenes mest spændende navne lige nu.
På Jazzhouse spiller Stacey Kent i den kommende weekend, herefter følger svenske Wildbirds & Peacedrums, hårdt swingende orgeljazz med Will Bernard Trio, Søren Kjærgaard med Ben Street og Andrew Cyrille - denne trio er på Danmarkstur i oktober i forbindelse med udgivelsen af et nyt album. Tomasz Stanko Quartet og Will Vinson/Aaron Parks Quartet kigger forbi i slutningen af måneden.
På Atlas i Århus spiller Søren Kjærgaard også, ellers er der norsk brutaljazz med The Thing i weekenden, Jamie Saft kommer i næste uge og spiller musik af Bob Dylan, John Zorn og sig selv. Portico Quartet spiller i slutningen af måneden dobbeltkoncert sammen med Lars Fiil Kvartet.
Den engelske sangerinde Claire Martin kan opleves fire gange i Danmark i den kommende tid. I Viborg, Århus, Odense og Ålborg kommer sangerinden, der af mange regnes for at være den bedste i England. Hun medbringer bla. den danske trommeslager Kristian Leth.
I musikhuset kommer Chick Corea solo og John Scofield Trio, udover førnævnte Claire Martin.
På Huset i København residerer Paradise Jazz. Her kommer Jens Søndergaard sammen med Kenny Werner og Paolo Russo's Nuevo Trio Porteno.
På Jazzhus Montmartre starter man violindagene op med fire koncerter med Didier Lockwood, Niels Lan Doky's mangeårige ven. Doky er pogså med på scenen. Senere kan de to violinspillende udenlandsdanskere Line Kruse og Mads Tolling opleves på Montmartre, der også byder på et par koncerter med Bollani/Bodilsen/Lund trioen.
Chris Minh Doky er på tur med sit amerikanerteam med George Whitty, Dave Weckl og Dean Brown. De kan bla. opleves i Tversted, hvor der allerede er udsolgt til den koncert. Men det er muligt at komme til koncert med Bollani/Bodilsen/Lund eller Indra og Magnus Hjorth. Henholdsvis amerikanser og svensker der har valgt at bo i Danmark.
jazzhouse.dk
atlasaarhus.dk
www.clairemartinjazz.com
www.musikhusetaarhus.dk
paradisejazz.dk
jazzhusmontmartre.dk
jazzydays.dk

Ingen kommentarer: