lørdag, september 11, 2010

Jacob Fischer: Blues (Gateway)

Fischer's got the blues
Det er på trods af en efterhånden mangeårig karriere, kun Jacob Fischers andet album i eget navn. Den forrige var jeg helt oppe at ringe over og tog den med på listen over de 10 bedste danske jazzudgivelser i 2008. Pladen var en stilistisk blandet affære, der præsenterede guitaristen Jacob Fischer så bredt som muligt. Denne gang har han indsnævret sit fokus og valgt at lave en mere strungent udgivelse med fokus på the blues.
Sammen med de to musikere Casper Mikkelsen på trommer og Martin Schack på hammond-orgel har han lavet en live-indspilning en forårsaften i år på et af Københavns få jazzvandhuller, La Fontaine. Pladen er en straight affære med klare rødder tilbage til nogle af jazzens store guitarister, som Wes Montgomery og Grant Green. Det er jazz af den ukomplicerede og brugbare slags. For på trods af, at det the blues der er det musikalske omdrejningspunkt, så får jeg ingenlunde the blues når jeg hører denne trio.
Publikummet er af den hørbare slags, der snakkes løs selv om der feks. er orgelsolo. Stemningen er løssluppen og det passer fint ind i den musikalske kontekst. Pladen er fin appetitvækker, jeg får lyst til at høre dem live.
Endnu en gang får Fischer slået fast at han er i særklasse herhjemme, når der skal spilles old school jazzguitar....for dælen da. Vi får til at høre numre af Toots Thielemans, Joe Henderson, Mel Tormé og nogle selvskrevne.
Jacob Fischer: jacobfischer.dk

Ingen kommentarer: