lørdag, september 11, 2010

KortJazzNyt uge 36 2010

Marilyn Mazur er på forsiden af det nye nummer af det svenske jazzmagasin Orkesterjournalen. I et interview lavet med Mazur under Copenhagen Jazzfestival fortæller hun bla. tiden med Miles Davis og Wayne Shorter.

Der står Alex Riel på meget af det der sker i disse dage på jazzscenen. Han fylder 70 år på mandag og det fejres behørigt på Jazzhus Montmartre med 10 dages koncerter. TV2 var såmænd forbi og lavede en historie om fødselsdagsbarnet.
I søndags fik han Montmartres nystiftede jazzpris og i denne uge er han også med på Niels Lan Doky's nye trioindspilning Live at Montmartre sep. 4 2010. I lørdags blev den optaget og allerede nu kan den erhverves på nettet. Det samme kan koncerten han holdte i tirsdags med bla. Mazur, Pasborg og Mikkelborg.
I onsdags fik han en specialpris (en flaske snaps og 1000 $) fra Ben Webster-fonden, hvor en af begrundelserne var at Alex Riel selv havde sagt, at han var Ben Webster's yndlings trommeslager.

Jazzhouse er i disse nettider gået old school og har præsenteret et trykt magasin med artikler om hvad der sker i huset. Heldigvis kan dem der ikke lige kommer forbi en café i det københavnske hente bladet her: http://issuu.com/justacompany/docs/jazzhousemag01

Big bandet The Orchestra har eksisteret i 18 år og går endnu en gang nye veje. Jakob Riis har udover at passe en basun i big bandet også leveret en del kompositioner og arrangementer til The Orchestra. Denne gang præsenteres musikken med sang og det er den norske operasangerinde Tuva Semmingsen der står i spidsen ved en koncert d. 17. september i Krudttønden.

Charlie Parker er mål for en udstilling der kan opleves netop nu på biblioteket i Viborg. Samleren Poul Hald udstiller plader - CD og vinyl - med mesteren. Derudover udstilles andet memorabilia.

Bruger du Mozilla Firefox? Så kan du hente et Jazznyt-tema til din browser. Så Jazznyt kan stadig være tæt på, selv om du måske er i gang med at tjekke flybilletpriser til New York.
http://www.getpersonas.com/en-US/persona/293539

Flybilletter til New York har Koppel-søskende Benjamin og Maria-Carmen nok allerede bestilt. I slutningen af september drager de øst på over Atlanten for, at indspille et jazzalbum med Kenny Werner (klaver), Scott Colley (bas), Jonathan Blake (trommer) og Chris Potter på gæstetenorsax.

Ingen kommentarer: