mandag, september 27, 2010

Empirical: Out'n'In (Naim)

Britisk lunch
Jeg har siden, jeg hørte Eric Dolphy's Out to lunch album fra 1964, syntes at det var et af jazzhistoriens mest coole albums - overhovedet. Det var det eneste Dolphy udsendte for Blue Note, men det er ikke kun derfor at albummet har fået ikonstatus. Musikerne var udover Dolphy på altsax og supplerende fløjte og basklarinet, vibrafonisten Bobby Hutcherson, bassisten Walter Davis, trompetisten Freddie Hubbard og trommeslageren Tony Williams. Et særdeles stærkt team med nogle unge musikere, der gik uimponeret til Dolphy's musik.
Den britiske kvartet Empirical hylder Dolphy og Out to lunch på deres plade Out'n'In. To af numrene fra Dolphy's plade er såmænd også medtaget. Hat and beard og Gazzelloni, der begge er gode eksempler på hvorfor Dolphy's plade er et must-have. Kvartetten er på trods af en gennemsnitsalder på 25 år allerede godt etablerede på den britiske jazzscene. Out'n'In er af en enig jazzpresse blevet rost til skyerne. Hvilket ikke er svært at forstå. De fire musikere på altsax, vibrafon, bas og trommer spiller jazzjazz i hardbopstilen så det sprøjter. Velspillet, med mange kærlige nik i retning af Dolphy. Det personlige touch har de ikke store problemer med. Empirical er på deres felt unikke på dagens jazzscene.
Bonusinfo:
Empirical spiller i vore nabolande i den kommende tid. D. 1. oktober på Nasjonal Jazzscene i Oslo, d. 2. oktober på Nefertiti i Göteborg og d. 5. oktober på Fasching i Stockholm.
Empirical: empiricalmusic.com

Ingen kommentarer: