onsdag, september 22, 2010

KortJazzNyt uge 38 2010

Da Lars Fiil Kvartet ikke vandt Young Nordic Jazz Comets konkurrencen i weekenden i Helsinki - kunne de i stedet glæde sig over at deres bassist Jens Mikkel Madsen vandt solistprisen. Det var den svenske gruppe Isabel Sörling Group der vandt selve konkurrencen.
www.myspace.com/isabelsorlinggroup

Dansk jazz invaderer Østeuropa i dagene fra den 28. september til den 30. september. Cæcilie Norby spiller et par koncerter i Bulgarien og en enkelt i Tjekkiet. Radiostar - med Michael Blicher og Fredrik Lundin spiller tre koncerter i Slovenien og Rosendal.earle.templeton spiller to koncerter i Rumænien.
Miniturnéerne er opstået i et samarbejde mellem ambassaderne, erhvervsliv og JazzDanmark.

Violinisten Mads Tolling er på tur i Danmark fra d. 14. oktober, hvor han spiller i Skive Jazzklub. Dagen efter er han på scenen på Montmartre i forbindelse med stedets tribute til Svend Asmussen. D. 16. oktober kan han både opleves i Greve og på Dexter i Odense om aftenen.
Han er på tur med sit danske band med Thor Madsen, Kasper Tagel og Snorre Kirk.

Jan Kaspersen modtager i morgen Bebop prisen på 25.000,-. Det er forlaget Bebop der står bag prisen, der altså i år gives til en der kan det der bebop.

Jazz skal ses på nettet. Den tanke er let at få når man opdager Tv-stationen Arte og deres udvalg af jazzkoncerter på nettet. Forrige weekend sluttede festivalen Jazz à la Villette. I den forbindelse kan man genopleve en række af koncerterne i superkvalitet. Vel at mærke i uredigeret form. Det hele er med. Robert Glasper Trio, Tribute to Roy Ayers, David Krakauer, Fred Wesley & SoCalled og Archie Shepp er blandt de optrædende.
liveweb.arte.tv

Ingen kommentarer: