mandag, september 20, 2010

Cenlistho: Rorschach (Kopasetic)

Komplekst med komplekst på
Hvis noget får betegnelsen komplekst, kan det tolkes på flere måder. Det kan feks. forstås som noget der er bøvlet og indviklet at gå i gang med eller det kan forstås som, noget der er spændende og åbner op for nye udfordringer - det stiller bare krav.
Hører du hjemme i den første del, hvor eksempelvis musik betegnes som komplekst, skal du ikke læse videre. For denne plade indeholder musik der er komplekst med komplekst på. Du bliver ikke færdig med den foreløbig. Der er god mulighed for frie fortolkninger, der bringer lytteren rundt i frie verdener.
På et nummer som Following wind introduceres man fint til det niveau som trioen arbejder på. Thommy Anderssons rolige vandrende bas, Cennet Jönssons fabulerende sopransax og Lisbeth Diers' maskingeværsalvebongotrommer. Besættende og kryptisk musik. Rytmisk, pulserende og spontant.
Rorschach-testen er den berømte blækklattest som psykologer bruger i beskrivelsen af forskellige personlighedstyper. Rorschach-pladen er en jazzplade der ikke kan bruges til at beskrive personlighedstyper. Den kan bruges til at du bremser op, falder i og bliver besat af trioens musik.
Bonusinfo:
Pladen markerer også at Lisbeth Diers er blevet en del af det sydsvenske pladeselskab Kopasetic.
kopasetic.se

Ingen kommentarer: