lørdag, september 11, 2010

Norma Winstone: Stories yet to tell (ECM)

Trobadourballade og armensk vuggevise
Der hersker en højstemt spænding, når englænderen Norma Winstone synger. Der tages ikke let på tingene. Det er alvorligt det her. Med sine latente jazzfraseringer er Winstone en ener. På den aktuelle plade Stories yet to tell, er hun i selskab med Klaus Gesing på basklarinet og sopransax og Glauco Venier på piano. Med så sparsom musikalsk ledsagelse er der masser af plads til at høre Winstone udfolde sig. De to musikere lægger sig empatisk ind til Winstone's smukke stemme.


I 70'erne og 80'erne lavede hun fem plader for ECM med Azimuth-trioen der også bestod af Kenny Wheeler og John Taylor. Hun har tidligere lavet en enkelt plade med de samme musikere som på Stories yet to tell. Distances der kom i 2008 var med en blanding af feks. Cole Porter og Peter Gabriel sange. Denne gang er det musik af trioen, men også musik af folk som Wayne Shorter, Maria Schneider og mexicaneren Armando Manzanero er brugt. Norma Winstone har skrevet teksterne.

Blandingen af kammermusik, en troubadourballade fra det 13. århunderede, en armensk vuggesang og nutidig jazz er betagende og mere sammenhængende end jeg havde frygtet.
player.ecmrecords.com/winstone

Ingen kommentarer: