søndag, september 19, 2010

Charles Lloyd Quartet: Mirror (ECM)

Saxofonnissen
Den gamle saxofonnisse Charles Lloyd har altid været lidt af en birollefigur i min version af jazzens historie. Manden der opdagede Keith Jarret i 60'erne og så havde jeg ikke så meget andet at tilføje. Meeen, den version holder jo ikke vand.
Charles Lloyd Quartet spillede for et par år siden på Copenhagen Jazz Festival, bla. i anledning af en nyudgiven skamrost liveplade på ECM. Nu er kvartettens første studieplade så blevet en realitet.
Det er Lloyd der er hovednavnet, der er fokus på hans lyse, lidt støvede tone stort set hele tiden. Han spiller med en behagelig iderigdom og integritet, hvor man ikke trættes. Ind imellem træder pianisten Jason Moran frem med en solo. Ellers er Moran i akkompagnatørens rolle det meste af tiden. Eric Harland på trommer og Reuben Rogers på bas er solide og opfindsomme støtter.
Materialet på pladen er en blanding af Charles Llloyd's egne kompositioner og gamle klassikere som Monk's Monk's mood og Ruby, My dear, Brian Wilson's Caroline, no og standarden I fall in love to easily.
player.ecmrecords.com/lloyd

Ingen kommentarer: