fredag, september 24, 2010

Laura Toxværd: Do Drugs (ILK)

Charlie Punker
Han er kongen og den der har inspireret flest altsaxofonister. Charlie Parker is the name. Han kan stadig inspirere. Laura Toxværd er en de yngre jazzmusikere der har hentet noget inspiration til hornet hos Parker. Hun er bare vokset op i en anden tid. Hun har også lyttet til grunge i 90'erne og specielt den del af grungemusikken der lå tættest op ad punken. Korte, heftige udladninger med enkle melodier. Det dyrkede hun, da hun gik på Sankt Annæ Gymnasium, hvor hun havde et band sammen med Frederik Thaae og Mikkel Engel Gemzøe. De kaldte bandet Do Drugs. Siden hen blev Frederik Thaae til A Kid Hereafter og Mikkel Engel Gemzøe begyndte at lave musik sammen med folk som Moi Caprice og JaConfetti. Laura Toxværd var taget til jazzland og lavede i 2007 soloCD'en No. 1, som All About Jazz New York havde med på sin liste over årets bedste debutplader.
Nu er de sammen igen. Det er Toxværd der fører an på en plade der både byder på støjrockeeskapader og mere blide toner. Toxværds sax nærmest pumpes op af Frederik Thaae vilde guitar og får en klang som en rock'n'roll sax fra 50'erne.
Pladen er endnu et skud på den stamme af jazzen med støj, der i år har haft særligt gode vækstbetingelser i Danmark med bands som Angel og Boda Boda Duo.
Laura Toxværd: www.lauratoxvaerd.dk

Ingen kommentarer: