tirsdag, april 05, 2022

Indra Rios-Moore: Freedom Road (Vamana) CD/DL/stream

 

Der er næste gået fire år siden vi sidst hørte fra den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore. Hun er selvfølgelig stadig sammen med husbonden og saxofonisten Benjamin Trærup og bassisten Thomas Sejthen, som hun har været siden debuten der kom for 12 år siden. Derudover er det Anders Vestergaard på trommer, Søren Bigum på guitar og Rune Borup på piano og Rhodes.


Hun fortsætter i det roots/blues inspirerede spor, som hun var startet i på den forrige plade. Pladens titel Freedom Road er hentet fra Josh Whites sang. Den åbner albummet og er med til at understrege, at det er sange med holdninger til livet og den modstand som man møder undervejs, der er på albummet. Hun fortolker Tom Petty’s udødelige I won’t back down med en lethed, der i sin fredelige fremstilling ikke lægger op til krig og ufred - men også sætter en tydelig streg i sandet. 


Walk on the wild side - ikke den Lou Reed lavede - men den som Elmer Bernstein lavede og som Marvin Gaye sang meget tidligt i karrieren - er en powerfyldt swinging soul perle, hvor Benjamin Trærups sax og Indra’s vokal mødes i skønsom duet. Der er også blevet plads til et par stykker som Indra selv har skrevet - her er Oh Love en af den slags ballader, der taler direkte til hjertet. Noget som Indra Rios-Moore endnu en gang gør på et helt album - hun går direkte i hjertet og sjælen. Stærkt og smukt.

Indra Rios-Moore

Ingen kommentarer: