fredag, juli 05, 2024

Christian Holm-Svendsen: Totem (April Records) LP/CD/digital

 

Tidligere i år udgav April Records, et par plader med pianisten Rasmus Sørensen, der er tilbage i Danmark efter at han havde opholdt sig I New York i flere år. Nu er turen kommet til endnu en dansker, der opholder i New York. Saxofonisten Christian Holm-Svendsen er ifølge pladens linernotes i gang med en master på Manhattan School of Music.


På den aktuelle plade er han sammen med Daniel Sommer på trommer og Marius Prasniewski på bas. Jeg kender ham fra gruppen Regnfang, der har lavet et par gode plader. På Totem er det saxofontrioen der folder sig ud. Selv om både Sonny Rollins og Ornette Coleman nævnes i linernotes, så er Holm-Svendsen mindre brutal. Det er den nærværende kammerjazz, der næres af rolig vildskab og improvisationen, ligesom det kendes fra Jimmy Giuffre’s legendariske 1961, som pladens linernotes skribent Flemming Agerskov så fint nævner. 


Christian Holm-Svendsens musikalske overskud omsættes til fine melodistykker, der i intense trioforløb får vinger. Christian Holm-Svendsen bruger trioen som kollektiv. Det er ikke musik, hvor den letteste vej til lytterens øre søges. Det er musik, hvor der undersøges og udvides. 

https://christianholm-svendsen.bandcamp.com/album/totem

Ingen kommentarer: