tirsdag, januar 25, 2011

KortJazzNyt Uge 4 2011

Vi kender Søren Møller som pianist. Det afholder ham dog ikke fra at indtage orgelet en gang i mellem. Det får man mulighed for at høre, når han tager på tur sammen med saxofonisten - den i USA bosatte dansker Kim Bock - der leder trioen Flow, hvor trommerne betjenes af Peter Retzlaff.
Turen starter i Ribe d. 29. januar og løber frem til 6. februar, hvor de spiller i Århus. Anledningen for turen er den nye CD-udgivelse, som Steeplechase står bag.

Love La Fontaine er navnet på den fest der fyres af d. 1. februar på det legendariske jazzspillested i København. Fyrre musikere stiller op - ikke på samme tid, men spredt ud over aftenen og natten. Kjeld Lauritsen, Kendra Lou, Six City Stompers, Jazzkamikaze og Astro Buddha Agogo er blandt de optrædende.

Bassisten Peter Skibsted spillede sidste år en enkelt koncert med saxofonisten Andrew D'Angelo mens D'Angelo var her i landet som Artist in Residence. Det gik så godt at de genoptager samarbejdet, hvor Jakob Buchanan også var med. Denne gang har de tilføjet trommeslageren Anders Holm.
DRIVE feat. Andrew D'Angelo spiller. på Atlas i Århus d. 4. februar, Sønderborghus d. 6. februar og Huset i København d. 8. februar.

Den tidligere mangeårige teaterdirektør for Folketeatret og stadig aktive skuespiller Preben Harris fortæller munternt og slagfærdigt om et langt liv i teatrets og kulturens tjeneste, akkompagneret af Lennart Richards jazzkvartet med Lennart Ricard, Nulle, Morten Hinze  og Ole Givskov på Hofteatret i København d. 6. februar.

26. februar er der eksklusiv koncert med sangerinden Indra på Århus Teaters store scene. Sammen med Benjamin Trærup (sax), Thomas Sejthen (bas) og Uffe Steen (guitar). Der er lagt op til en unik oplevelse i det århusianske.

Barefoot Records og FISK - Folkekirkens Nødhjælps butik i det indre København samarbejder over 3 dage i februar. Der bliver mulighed for at høre noget af det hotteste på den danske jazzscene lige nu.
Pistol nr. 9 - med altsax, trombone, keyboards og trommer, Morten Pedersen JapGaf, Berre/Friis Nielsen/Greve, The Mighty Mouse og Angel feat. Sture Ericson.

Maiken Ingvordsen har iøvrigt lavet en lille video om Morten Pedersens JapGaf projekt:

Surf in Stereo har indgået et samarbejde med trompetisten Kasper Tranberg. Han medvirker på deres kommende turné, hvor de er på vejen i starten af marts. Desuden er han med på det kommende album med den vilde trio.

Ingen kommentarer: