søndag, januar 30, 2011

Jonathan Kreisberg: Shadowless (New for Now Music)

En af de vigtige spillere på dagens jazzscene
 Fingrene flyver op og ned af gribebrædtet. Jonathan Kreisberg er som sådan et nærmere studie værd. Hans tekniske evner er uovertrufne. Det har han flere gange bevist ved koncerter i Danmark, hvor jeg bla. husker Boris Rabinowitsch var vildt begejstret i Politiken efter en Kreisberg-koncert på Jazzhouse.


Det nye album indfrier til fulde forventningerne. Det er hans ottende album i eget navn. På den aktuelle plade er det samarbejdet med saxofonisten Will Vinson og pianisten Henry Hey der skal fremhæves. Kreisbergs samspil med Hey på titelnummeret og duetten Shadowless er i særklasse og en god grund til, at man skal lytte til dette album. 


Stilistisk er vi i et klassisk jazzområde, hvor de fire akkompagnerende musikere bakker op om et guitarspil, der er let farvet af fusionsjazz, Pat Metheny er ikke langt væk. Pladen bør interessere jazzlyttere med interesse for jazzguitar. Kreisberg er en af de vigtige spillere på scenen i dag. Jeg kunne godt forestille mig en del yngre jazzguitarister kunne få en masse ud af at lytte til denne plade.
Jonathan Kreisberg: www.jonathankreiberg.com

Ingen kommentarer: